RSS

Blog

WordPress 3.0:
les 7 millores clau

30/06/10
Arnau Aloy

WordPress és un programa de codi obert que instal·lem a les nostres webs perquè els clients puguin gestionar tot el contingut automàticament. Gràcies a ser un software lliure i molt intuïtiu ha assolit una àmplia implementació, superant els 200 milions de pàgines web i, alhora, ha creat una extensíssima comunitat de programadors que el milloren constantment.

Fa poc es va presentar la tercera versió d’aquest programa, que ja s’ha traduït al català, el qual incorpora molts avantatges. Aquí us fem una llista dels més significatius:

1) Generar contrasenya inicial
Abans, quan finalitzava la instal·lació, el propi programa generava una contrasenya inicial i això produïa alguns problemes de seguretat. A partir d’ara serà l’usuari qui posarà la clau per defecte des d’un bon principi.

2) Nou tema
Kubrick era el nom del famós disseny que el wordpress incorporava per defecte. Un disseny que segur que us resultarà familiar per haver-lo vist en alguna web. D’ara endavant serà reemplaçat pel tema TwentyTen, d’una estètica molt simple, que serà flexible a tots els avantatges de la nova versió.

3) Actualitzacions unificades
Una web extensa contenia tot un ventall de mòduls que requerien la seva pròpia actualització. Doncs bé, a partir d’ara totes estaran unificades i serà molt més fàcil, ràpid i segur tenir el worpdress al dia.

4) Milers de blogs, en un de sol
Aquells que volien crear una xarxa de blocs havien d’instal·lar el mòdul WordPress MU (Multi Usuari). La versió 3.0 ja inclou el mòdul i això permetrà crear des d’un simple blog a tota una xarxa social.

5) Tota l’ajuda allà on fa falta
Abans per buscar ajuda sovint calia adreçar-se a la web de wordpress. En aquesta versió tota l’ajuda estarà segmentada pels llocs on sigui necessària. Estarà molt més a mà de cada circumstància i no caldrà sortir a buscar en webs de tercers.

6) Accés al back-end, simplificat
“blog.com/wp-admin” és el que calia escriure per accedir a la secció administrativa. Ara per establir un accés més directe es podrà aplicar els camps d’usuari i contrasenya a qualsevol espai de la web.

7) Més seguretat
El fitxer wp-config.php contenia la contrasenya per accedir a la base de dades on s’hi trobava tota la informació del web. Doncs aquesta contrasenya, de vital importància, serà reemplaçada de tant en tant pel propi programa a fi de garantir una ferma seguretat.